Home Najdôležitejšie Nišikori po kambeku proti Zverevovi postúpil do finále v Monte Carle

Nišikori po kambeku proti Zverevovi postúpil do finále v Monte Carle

by Jana Sedláková

MONTE CARLO – V druhom semifinálovom dueli turnaja ATP Masters 1000 v Monte Carle (4 872 105 EUR, antuka vonku) sa stretli nenasadený Kei Nišikori a turnajová trojka Alexander Zverev. Po setoch 3:6, 6:3, 6:4 sa tešil Japonec. 

V prvom sete si hráči pomerne stabilne držali podania. Svoju dôležitosť ukázal Tildenov gem. Mladý Nemec v siedmej hre premenil svoj prvý brejkbal. Výhodu potvrdil na servise a set zakončil hneď pri prvej možnosti na podaní Japonca.

V druhej časti mali hráči väčšie problémy na podaní skoro v každom geme. Najmä Zverevovi takmer vôbec nepadalo prvé podanie. Nišikori šiel do vedenia 2:0. Nemec sa však vrátil a viedol 3:2. Dôležitá bola opäť siedma hra. V nej tentokrát výhodu brejku získal Japonec a potvrdil ju. Aj on zakončil set na servise súpera.

Zverev výrazne zlepšil v rozhodujúcom dejstve svoj servis. Napriek problémom v úvode si hráči držali podania. Keď však podával Zverev pod tlakom za stavu 4:5, opäť mu robil problémy prvý servis. Nišikori trafil nepríjemnú loptičku do tela súpera. Ňou si vybojoval mečbal, ktorý po nečistom údere Nemca premenil.

Zaujalo nás: 

  • Zverev mal v 1. sete 41 % úspešnosť prvého servisu, v druhom 35 % a v treťom sa zlepšil na 68 %
  • Nemec sa dopustil siedmich dvojchýb
  • vo všetkých troch setoch zvíťazil ten, kto vyhral Tildenov gem
  • Nišikori odohrá svoje 4. finále na turnajoch Masters 1000, bude sa pokúšať o prvý triumf

Japonský tenista si vo finále zmeria sily s Rafaelom Nadalom, ktorý zdolal Grigora Dimitrova. So Španielom má bilanciu 2:9, na antuke ho však nikdy nezdolal. Viac o zápase sa dozviete tu.

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

4 × four =