Home Australian Open Martin reaguje na frustráciu svojich kolegov: Vyvolalo to o nás tenistoch negatívny obraz

Martin reaguje na frustráciu svojich kolegov: Vyvolalo to o nás tenistoch negatívny obraz

by Roderik Pastier
Andrej Martin

MELBOURNE – Slovenský tenista Andrej Martin sa rovnako ako jeho tenisoví kolegovia nachádza v povinnej karanténe v Melbourne. K protinožcom letel z USA, kde sa najprv predstavil na turnaji v Delray Beach a následne tam zostal trénovať. Možno práve to ho zachránilo od striktnej austrálskej karantény, do ktorej sa dostal Patrik Fabian. Ten za Martinom letel zo Slovenska.


Momentálne som v polovici času z povinnej dvojtýždňovej karantény. Musím povedať, že organizátori počiatočné problémy vyriešili a je tu o nás dobre postarané. Takáto karanténa je predsa nová nielen pre nás hráčov, ale aj pre organizátorov. Dalo sa čakať, že to nebude perfektné hneď od začiatku. Z môjho pohľadu nebolo úplne šťastné, že niektorí hráči nezachovali trpezlivosť a svoju frustráciu zdieľali na sociálnych sieťach. Vyvolalo to o nás tenistoch negatívny obraz u miestnych obyvateľov a v médiách to bolo dosť premielané,” povedala na úvod slovenská mužská dvojka Andrej Martin pre stz.sk

Slovenský daviscupový reprezentant už niekoľko mesiacov spolupracuje s Patrikom Fabianom, ktorý s ním lieta aj na turnaje. Spolupráca zatiaľ funguje výborne, no Austrália priniesla nečakaný, aj keď v dnešnej dobe úplne bežný problém. 

Pre mňa osobne je najväčšia smola, že Paťo Fabian, ktorý sem za mnou prišiel, bol v lietadle s pozitívnym prípadom. Teraz je zatvorený na izbe bez možnosti ísť so mnou na tréningy. Nie je to pre neho nič príjemné, ale na druhú stranu verím, že keď sa dostane von, tak bude mať elán a energiu na rozdávanie. Prípravu preto zatiaľ absolvujem bez neho,” vysvetlil situáciu vo svojom tíme tridsaťjedenročný Bratislavčan.

Martin trénuje so známym slovinským tenistom

Spojil som sa s ďalším hráčom a mojim kamarátom Ajažom Bedenem zo Slovinska. Dohodli sme sa, že budeme zdieľať tréningovú skupinu. Je príjemné takto oprášiť dávne priateľstvá a tých päť hodín denne “na slobode” tráviť spolu, keďže na turnajoch si obyčajne každý hľadí svoje v kruhu svojho tímu. Na inú socializáciu väčšinou veľa času nezostáva.”



Karanténa a prísne bezpečnostné opatrenia prinášajú v Melbourne so sebou aj mnoho zaujímavých situácií. Niektoré z opatrení si budem pamätať do konca života. Ochranka na chodbe nás stráži ako vo väzení, tréningové rozcvičky v tenisovom oblečení absolvujem na izbe. Dezinfekčné čaty po nás dezinfikujú takmer všetko, kade sa pohneme. S tým sa človek len tak nestretne. Ale ako sa hovorí, čo nás nezabije, to nás posilní,” zakončil slovenský tenista v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Zdroj: stz.sk

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

four × 2 =