Home Najdôležitejšie Roger Federer urobil pre to úplne všetko: Ljubičič odhalil, prečo sa očakávaného návratu velikána už nedočkáme

Roger Federer urobil pre to úplne všetko: Ljubičič odhalil, prečo sa očakávaného návratu velikána už nedočkáme

by Majo Malinovský
Ivan Ljubičič, Roger Federer

BAZILEJ – Správa o jeho definitívnom konci šokovala celý tenisový svet. Roger Federer uplynulý týždeň oznámil, že tímový Laver Cup bude jeho posledným vystúpením na súťažných kurtoch.


Pre návrat urobil všetko

“Pre návrat do vrcholnej formy som urobil všetko, ale telo mi dalo jasnú odpoveď. Mám 41 a za 24 rokov som odohral cez 1500 zápasov. Takže z celého srdca ďakujem všetkým ľuďom na svete, ktorí ste malému podávačovi loptičiek z Bazileja pomohli splniť detský sen. A veľká vďaka tiež patrí tenisu – milujem ťa a nikdy ťa neopustím,” oznámil minulý týždeň vo štvrtok prostredníctvom sociálnych sietí legendárny Švajčiar.

Po oznámení Federera ceny vstupeniek na Laver Cup vystúpali do nehoráznych výšok

Aj keď sa zdalo, že švajčiarsky maestro to napriek trom operáciám kolena stále myslí s návratom do súťažného kolotoča vážne, nestalo sa tak. Dôvody toho, prečo sa očakávaný návrat 20-násobného grandslamového šampióna nekonal s odstupom času ozrejmil pre chorvátske médiá až tréner a priateľ Federera – legendárny Chorvát Ivan Ljubičič.



Až do Wimbledonu to šlo, ale potom…

“Nestalo sa to len tak, z čista jasna. Všetko sa zdalo byť v poriadku, vyzeralo to, že rekonvalescencia ide dobre. Až do Wimbledonu. Potom prišli problémy,” odhaľuje pozadie definitívneho konca Ljubičič.

Federer oznámením konca zasiahol tenisový svet: Najsmutnejší deň pre tenis, tenis bez teba už nikdy nebude rovnaký

“V kolene sa mu zase objavila voda. V tom momente sa rozhodol, že už toto nechce podstupovať, že už je z toho jednoducho unavený. Urobil pre návrat úplne všetko, čo bolo v jeho silách, ale nevyšlo to. Je to škoda, ale nič nejde robiť večne, muselo to prísť,“ dodal Ljubičič pre chorvátske médiá.

Roger Federer a Ivan Ljubičič (Foto: Instagram/Ivan Ljubičič)

Zdroj: ts

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

3 × 3 =