Home Australian Open Keninová prvou semifinalistkou Australian Open

Keninová prvou semifinalistkou Australian Open

by Michal Pokrivka

MELBOURNE – Štrnásta nasadená Američanka Sofia Keninová zdolala v prvom štvrťfinále grandslamového Australian Open (71 000 000 AUD, tvrdý povrch vonku) Ons Jabeurovú z Tuniska 6:4, 6:4.

V úvodnom dejstve bola výrazne aktívnejšia Tunisanka, z čoho pramenilo aj množstvo nevynútených chýb. Na stranu podania z tretej hry síce odpovedala ribrejkom na 3:3, ale v siedmom geme na to nenadviazala servisom. V dramatickej koncovke si Keninová náskok postrážila. Odolala trom brejkbalom a napokon premenila za stavu 5:4 celkovo šiesty setbal.

V dramatickom úvode druhej časti najskôr odvrátila Jabeurová brejkbal za stavu 2:2, vzápätí sama nevyužila tri. Kľúčová bola nakoniec znova siedma hra. Trpezlivejšia Američanka v nej prelomila podanie súperky a v závere nedopustila ani najmenšie komplikácie.

Zaujalo nás:

  • Keninová skončila s bilanciou 14 víťazných úderov, 16 nevynútených chýb
  • aktívnejšia Jabeurová mala pomer 34:36
  • na sieti bodovala v 16 z 18 prípadov



„Proti Jabeurovej to bol náročný zápas. Ons je húževnatá súperka, ktorá vám nedaruje ani jedinú loptičku. Veľmi dôležitý bol desaťminútový gem za stavu 2:3 v druhom sete, v ktorom som si napokon podržala servis. To ma nakoplo a v ďalších minútach to bol z mojej strany už veľmi dobrý výkon,“ povedala po zápase 21-ročná rodáčka z Moskvy Keninová.

V boji o finále narazí na najvyššie nasadenú Austrálčanku Ashleigh Bartyovú alebo českú sedmičku žrebu Petru Kvitovú.

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

11 − 2 =

1 comment

Bartyová víťazkou štvrťfinálového šlágru na Australian Open 28 januára, 2020 - 4:54 am

[…] súperkou domácej nádeje bude 14. nasadená Američanka Sofia Keninová, ktorá zdolala v prvom štvrťfinále Ons Jabeurovú z […]

Reply