Home Najdôležitejšie Zlé správy nekončia! Novak Djokovič musí na operáciu a príde o Wimbledon: Stihne olympiádu?

Zlé správy nekončia! Novak Djokovič musí na operáciu a príde o Wimbledon: Stihne olympiádu?

by Jaroslav Šípkar
Novak Djokovič, Roland Garros 2024

Jedna rana osudu za druhou! Novak Djokovič musí podstúpiť operáciu a príde aj o Wimbledon. Stihne olympiádu v Paríži?

Srbský tenista Novak Djokovič sa zranil v osemfinálovom súboji Roland Garros proti Argentínčanovi Franciscovi Cerundolovi. Napriek roztrhnutému menisku dokázal otočiť z 1:2 na sety a 2:4 v štvrtom dejstve. Ukázal, že je obrovským bojovníkom a nemožno ho podceňovať ani keď hrá doslova na jednej nohe.

Podrobnejšie vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že zranenie je vážnejšie a pred štvrťfinále s Casperom Ruudom musel Djokovič odstúpiť. “Vzhľadom na roztrhnutý mediálny meniskus v pravom kolene bol Novak Djokovič nútený odstúpiť z turnaja Roland Garros,” informovali organizátori Roland Garros. Srb tak s určitosťou po turnaji príde o pozíciu svetovej jednotky.

To však nie je všetko! V stredu 5. júna Novak Djokovič podstúpil operáciu zraneného kolena na parížskej klinike, kde sa momentálne zdržiava. Informuje o tom L´Equipé. Podľa tohto zdroja Novak Djokovič bude bez tréningu minimálne tri nasledujúce týždne a príde o možnosť štartovať na grandslamovom Wimbledone, ktorý štartuje 1. júla. Navyše je v ohrození aj jeho účasť na letnej olympiáde v Paríži, všetko závisí od doby zotavenia.

Novak Djokovič sa stráni chirurgických zákrokov a invazívnych spôsobov liečby. Stačí si spomenúť na jeho zranenie lakťa, ktoré dva roky riešil konzervatívnym spôsobom, až sa v roku 2018 odhodlal ísť na operáciu. Teraz reagoval okamžite a operáciu kolena sa rozhodol podstúpiť práve s cieľom rýchlejšej doby zotavenia, aby sa stihol pripraviť na olympijský turnaj v Paríži a dostal možnosť bojovať o zlatú olympijskú medailu, ktorá v jeho bohatej zbierke úspechov chýba.



Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

16 + 10 =