Home Najdôležitejšie Patrick Mouratoglou prezradil, koho z Veľkej trojky by chcel trénovať, keby mohol: Vždy som vedel, že bude najlepší

Patrick Mouratoglou prezradil, koho z Veľkej trojky by chcel trénovať, keby mohol: Vždy som vedel, že bude najlepší

by Jaroslav Šípkar
Patrick Mouratoglou

Patrick Mouratoglou povedal, koho z Veľkej trojky by chcel trénovať, keby mal tú možnosť. Vždy som vedel, že bude najlepší

Patrick Mouratoglou patrí medzi najuznávanejších tenisových trénerov a odborníkov. Založil jednu z najlepších tenisových akadémií na svete, pracuje ako televízny expert a analytik pre Eurosport a venuje sa aj trénerskému remeslu. V minulosti viedol Marcosa Baghdatisa, Anastasiju Pavljučenkovovú, Aravane Rezaiovú, Yaninu Wickmayerovú, Lauru Robsonovú, Jeremyho Chardyho, Grigora Dimitrova, Serenu Williamsovú, Stefanosa Tsitsipasa, Simonu Halepovú, Holgera Runeho a nedávno nadviazal spoluprácu s Naomi Osakovou.

Mouratoglou najnovšie hovoril o tom, koho z tzv. Veľkej trojky (Novak Djokovič, Rafael Nadal, Roger Federer) by chcel trénovať, keby mal tú možnosť. “Všetci traja sú jedineční. Pravdepodobne by som chcel hociktorého z nich, ale ak by som si mal vybrať jedného, ​​ktorý by som trénoval, vybral by som si Novaka, pretože som vždy vedel, že bude najlepší. Po prvé, pretože mohol hrať dlhšie, jeho telo je zdravšie ako ostatných dvoch hráčov. A mám pocit, že jeho motivácia stať sa najväčším bola obrovská,” cituje francúzskeho odborníka portál TennisUptoDate s odvolaním sa na Talking Tennis.

“Z tohto dôvodu, keďže sme zapojení do tohto konkurenčného sveta, a ak pracujete s jedným z troch, chcete pracovať s tým, o ktorom si myslíte, že bude najväčší. Nehovorím, že hrá lepšie ako ostatní, nechcem nikoho uraziť. Ale čo sa týka úspechov, Novak je najväčší,“ dodal Patrick Mouratoglou na adresu 24-násobného grandslamového šampióna, ktorý ako jediný zo spomínanej Veľkej trojky bude pokračovať v kariére aj v sezóne 2025.

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

nine − five =