Home Najdôležitejšie Rafael Nadal vybral 5 kľúčových momentov svojej kariéry

Rafael Nadal vybral 5 kľúčových momentov svojej kariéry

by Jaroslav Šípkar
Rafael Nadal, ATP Bastad

Čas na reflexiu! Rafael Nadal hodnotí svoju kariéru a vybral 5 kľúčových momentov.

Rafael Nadal získal počas svojej kariéry 22 grandslamových titulov. Je druhý v histórii za Novakom Djokovičom, ktorý ich má na konte 24. Španiel sa preslávil nielen svojím tenisovým umením, ale aj svojou nezlomnosťou, bojovnosťou, húževnatosťou a silnou mentalitou. Navyše po celú kariéru bol veľmi pokorný, skromný a získal si obrovský rešpekt fanúšikov i tenistov.

Po finálovom turnaji Davisovho pohára v Malage sa definitívne rozlúči so svojou kariérou. Zanecháva však odkaz, ktorý tu bude navždy. Blíži sa koniec jeho kariéry a tak nastáva čas na bilancovanie a reflexiu. Rafael Nadal vyzdvihol päť kľúčových momentov svojej kariéry.

“Pre mňa to boli momenty, ktoré mali veľkú hodnotu. Napríklad Roland Garros 2006. Pretože to bol prvý rok po zranení nohy. Nemysleli sme si, že budem môcť ešte hrať tenis. Na zranenia sa neskôr v kariére, keď už ste toho veľa dosiahli, pozeráte inou optikou. Ale keď práve začínate a celý život ste trénovali a v prvom roku, keď ste naozaj dobrý, vám povedia, že už nebudete hrať, je to ťažké,” spomínal Rafael Nadal na svoje začiatky vo veľkom tenise a problémy so zraneniami.

“Nebola to otázka niekoľkých týždňov, ale niekoľkých mesiacov. Potom na Wimbledon 2008 a olympijské hry v tom roku, ktoré boli tiež veľmi dobré, stali sa kľúčovými v mojej kariére. Celý rok 2013, pretože po roku 2012 od Wimbledonu až po Vina del Mar som nemohol hrať, stále ma veľmi boleli kolená. Všetko, čo sa dialo, bolo veľmi emotívne. A Austrália 2022 bola pre mňa najvzrušujúcejšou zo všetkých,” dodal Rafael Nadal, ktorého cituje španielsky AS.

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

2 × three =