Home Audio/video VIDEO Jamrichová rozjasala Bratislavu hladkou výhrou s českou súperkou: Na J&T Banka Slovak Open sa darilo aj Zelníčkovej a 15-ročnej Pohánkovej

VIDEO Jamrichová rozjasala Bratislavu hladkou výhrou s českou súperkou: Na J&T Banka Slovak Open sa darilo aj Zelníčkovej a 15-ročnej Pohánkovej

by Majo Malinovský
Renáta Jamrichová, J&T Banka Slovak Open 2024, Bratislava

BRATISLAVA – Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024 v Bratislave.


Držiteľka voľnej karty od organizátorov zdolala v 1. kole Češku Anetu Kučmovú 6:3, 6:1. V ďalšom stretnutí ju čaká sedmička podujatia Ruska Julia Avdejevová.      

Jamrichovej stres rýchlo opadol

Renáta Jamrichová, J&T Banka Slovak Open 2024, Bratislava
Renáta Jamrichová (Foto: TASR – Jaroslav Novák)

“Hralo sa mi fajn, toto je jeden z mojich obľúbených turnajov. Kurt premaľovali a je trochu pomalší, musela som si na to zvyknúť. Bola som dobre pripravená, veľa som posledné týždne trénovala. Hrala som menej turnajov a spočiatku tam bol menší stres z chýbajúcej zápasovej praxe. Rýchlo to však opadlo. Moju najbližšiu súperku som videla hrať na turnaji zhruba pred dvoma týždňami v Portugalsku, je to veľmi aktívna hráčka. Centrálny dvorec bude podľa mňa vyhovovať viac mne. Budem sa musieť s ňou dostať do dlhých výmen a nedovoliť je hrať to, čo chce ona,” povedala Jamrichová v rozhovore pre oficiálnu stránku podujatia.

Zo Sloveniek sa v stredu darilo aj Radke Zelníčkovej. Úspešná kvalifikantka vyradila v 1. kole Nemku Nastasju Schunkovú 7:6 (2), 7:5. V osemfinále bude jej súperka dvojka turnaja Chloe Paquetová z Francúzska. Uspela aj Mia Pohánková, ktorá z pozície hráčky s voľnou kartou zdolala Švajčiarku Valentine Ryserovú 6:4, 7:5. V ďalšom kole ju čaká štvrtá nasadená Ruska Anastasia Zacharovová.  



“Dnešný zápas som zvládla super. Začiatok bol nervózny, ale bojovala som. Minulý rok som tu uhrala štvrťfinále, ale nesústredím sa na to, že tu musím niečo obhajovať. Tento turnaj je vyššia kategória, ako zvyčajne hrávam, teším sa z každého zápasu,” uviedla stále iba 15-ročná nádej slovenského tenisu Pohánková.    

dvojhra – 1. kolo: Mia POHÁNKOVÁ (SR) – Valentine Ryserová (Švajč.) 6:4, 7:5, Renáta JAMRICHOVÁ (SR) – Aneta Kučmová (ČR) 6:3, 6:1, Radka ZELNÍČKOVÁ (SR) – Nastasja Schunková (Nem.) 7:6 (2), 7:5, Anastasia Zacharovová (Rus.-4.) – Katarína KUŽMOVÁ 6:2, 3:6, 6:4, Elena Malyginová (Est.) – Katarína STREŠŇÁKOVÁ (SR) 6:3, 6:2, Anastasia Sobolievová (Ukr.) – Nina VARGOVÁ (SR) 7:6 (2), 6:1

Zdroj: TASR

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

two × four =