Home Audio/video VIDEO Nadal po vyradení obhajcu vlaňajšieho prvenstva: Z tohto zápasu si môžem zobrať pozitíva

VIDEO Nadal po vyradení obhajcu vlaňajšieho prvenstva: Z tohto zápasu si môžem zobrať pozitíva

by Majo Malinovský
Rafael Nadal

LONDÝN – Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal tretím semifinalistom dvojhry na tohtoročnom Turnaji majstrov.


V záverečnom vystúpení v skupine s názvom Londýn 2020 v priamom súboji o postup zdolal ako nasadená dvojka obhajcu titulu Gréka Stefanosa Tsitsipasa 6:4, 4:6, 6:2. V semifinále nastúpi v sobotu proti Rusovi Daniilovi Medvedevovi.



Zo zápasu si môžem zobrať pozitíva

“Až do konca druhého setu to bol z mojej strany veľmi dobrý výkon. Za stavu 4:5 som prišiel o servis, čo ma trochu rozhodilo. Dovtedy som si pohodlne vyhrával podania, no odrazu sa to zmenilo. V treťom sete som síce prišiel o výhodu brejku, no za stavu 1:1 som Stefanosovi opäť zobral podanie, čo ma nakoplo. Z tohto zápasu si môžem zobrať pozitíva. Na poslednom turnaji v roku som postúpil do semifinále a to je dôležité,” uviedol Nadal pre BBC Sport.



Šanca na premiérový triumf stále žije

Nadal obsadil v konečnej tabuľke skupiny druhé miesto za Rakúšanom Dominicom Thiemom, ktorý si v semifinále skríži rakety s víťazom piatkového súboja medzi najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom a Nemcom Alexandrom Zverevom. Nadal stále živí šancu na premiérový triumf na koncoročnom vrchole sezóny a zisk poslednej veľkej trofeje, ktorá mu chýba v zbierke.

Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas a Rafael Nadal (Foto: TASR/AP – Frank Augstein)



Zdroj: TASR

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

two + 3 =