Home Správy Lacko nedotiahol dobre rozohraté 1. kolo challengeru vo Vancouveri

Lacko nedotiahol dobre rozohraté 1. kolo challengeru vo Vancouveri

by Tomáš Tomeček

VANCOUVER – Lukáš Lacko prehral v 1. kole turnaja kategórie ATP Challenger 100 v kanadskom Vancouveri (108 320 USD +H, tvrdý povrch vonku) s Timom van Rijthovenom z Holandska po setoch 7:6(7), 4:6, 1:6.

V prvom sete hráči predvádzali absolútne vyrovnané výkony. Diváci nevideli žiaden brejkbal. Holanďan mal o niečo kratšie servisgemy a vždy sa na Lukáša dotiahol. O víťazovi musel rozhodnúť tajbrejk. V ňom obaja tenisti pokračovali v suverenite na podaniach. Prvé setbaly zostali nepremenené. Až za stavu 7:7 ukoristil rodák z Piešťan prvý minibrejk a zisk setu potvrdil premenením druhého setbalu na svojej strane.

Aj druhé dejstvo sa dlho podobalo úvodnému. Lacko s van Rijthovenom boli na podaniach ešte dominantnejší, pribúdali čisté hry. K prvému brejkbalu sa náš tenista dopracoval v siedmom geme, šancu ale nevyužil. Holandský tenista dostal tiež jednu možnosť – v desiatom geme za stavu 5:4. Na rozdiel od Lacka bol úspešný a stretnutie natiahol do tretieho setu.

Ten náš tenista vôbec nezvládol. Stratil hneď druhý gem na servise, keď musel odvracať celkovo tri brejkbaly a vo štvrtej hre už nezískal pri vlastnom podaní ani fiftín. Van Rijthovenova séria získaných lôpt za sebou sa zastavila na čísle deväť, no to už na výsledkovej tabuli svietil stav 5:1 na gemy z jeho pohľadu. Stretnutie ukončil Holanďan na servise, keď premenil prvý mečbal.

Zaujalo nás:

  • pomer es 8:17 z pohľadu Slováka
  • zhodné zapojenie prvého servisu na úrovni 57 %
  • van Rijthoven odvrátil jediný Lackov brejkbal

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

fourteen + 13 =