Home Najdôležitejšie Kližan v Barcelone zaskočil Djokoviča a mieri do osemfinále

Kližan v Barcelone zaskočil Djokoviča a mieri do osemfinále

by Jana Sedláková

BARCELONA – Martin Kližan si v 2. kole turnaja ATP 500 v Barcelone (2 510 900 EUR, antuka vonku) nečakane poradil so šiestym nasadeným Novakom Djokovičom zo Srbska. Zvíťazil po setoch 6:2, 1:6, 6:3.

Kližan od úvodu pôsobil aktívnejšie. Djokovič naopak nezvládal čítať hru. Už v úvodnom geme sa Slovák dostal do brejku a náskok navýšil ďalším brejkom na 4:1. Prvý set pohodlne zakončil na servise.

Bývalá svetová jednotka sa v druhom dejstve zlepšovala. Kližan mierne poľavil a často nevedel nájsť odpoveď na Srbovu hru. Djokovič šiel do brejku na 3:1, následne zvýšil na 5:1 a čistou hrou si vynútil rozhodujúci set.

V ňom sa Kližan zlepšil, naopak Djokovič nebol taký dôrazný ako v druhom sete. Hráči si udržiavali podania, no najmä Srb mal čoraz väčšie problémy. Slovenský tenista to využil a brejkom odskočil do vedenia 5:3.  V ďalšej hre si jedným zo skrátení, ktoré ho zdobili v prvom sete, vybojoval tri mečbaly. O prvý sa pripravil dvojchybou, no druhý premenil.


Zaujalo nás:

  • napriek nevýraznému prvému setu mal počas neho Djokovič až 82 % zapojenie prvého podania
  • Kližan dostal v zápase 3 šance na brejk a všetky zužitkoval
  • celkovo sa odohralo 128 výmen, Djokovič vyhral 65 z nich, Kližan o dve menej
  • v prvom sete mal Djokovič po druhom podaní 0 vyhraných výmen zo 4, v druhom sete mal presne tie isté čísla Kližan
  • od roku 2011 je to pre Djokoviča iba 3. prehra s hráčom mimo najlepšej stovky (už druhá v tejto sezóne)

V osemfinále sa slovenský tenista stretne s 12. nasadeným Felicianom Lópezom a na prípadné štvrťfinále sa črtá súboj s Rafaelom Nadalom.

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

19 − 17 =