Home Najdôležitejšie Druhú semifinálovú dvojicu v Monte Carle vytvorili Zverev a nenasadený Nišikori

Druhú semifinálovú dvojicu v Monte Carle vytvorili Zverev a nenasadený Nišikori

by Jana Sedláková

MONTE CARLO – Druhú semifinálovú dvojicu turnaja ATP Masters 1000 v Monte Carle (4 872 105 EUR, antuka vonku) utvorili nenasadený Kei Nišikori a turnajová trojka Alexander Zverev. 

Mimoriadne dramatické stretnutie videli diváci medzi dvojkou „pavúka” Marinom Čiličom z Chorvátska a nenasadeným Japoncom Keiom Nišikorim.  Po 2 hodinách a 57 minútach sa tešil Nišikori po setoch 6:4, 6:7(1), 6:3.

V prvom sete sa k šanciam na brejk dostal iba Nišikori a viedol 3:2, čo ho neskôr doviedlo k zisku prvého setu.

V druhom dejstve ako prvý šiel po brejku do vedenia 3:1 Chorvát, ale už v ďalšej hre výhodu stratil. Chorvátsky bombardér opäť prišiel o servis v deviatej hre a Nišikori viedol už 5:4. Potom mal na podaní tri mečbaly, Čilič však vytiahol najlepší tenis a vybojoval si vyrovnanie. Situácia dospela k tajbrejku, v ktorom jednoznačne dominoval Chorvát.

Aj tretí set rozhodol jeden brejk. Japonec bol opäť jediný, kto mal príležitosť na prelomenie súperovho podania. Dostal sa tak do vedenia 5:3 a na servise premenil hneď prvý mečbal.

V poslednom štvrťfinále si zmerali sily turnajová trojka Alexander Zverev z Nemecka a nenasadený Francúz Richard Garsquet. Nemecký tenista po 2 hodinách a 40 minútach vyhral 4:6, 6:2, 7:5.

V prvom sete šiel do vedenia 4:1 s dvojitým brejkom Gasquet. V ďalších troch hrách si hráči navzájom prelamovali podania. Nemec tak prehrával už iba o jeden brejk, ktorý ale získať nedokázal a tak sa ujal vedenia 1:0 na sety Francúz.

Svetová štvorka šla v úvode druhej časti do vedenia 2:0, Gasquet po brejku znížil, ale Zverev odpovedal ribrejkom. Nemec za stavu 5:2 opäť prelomil súperovo podanie a vynútil si rozhodujúci tretí set.

V poslednom dejstve si z prvých ôsmich gemov každý hráč iba raz podržal servis. Napriek problémom si v ďalších troch hrách obaja vyhrali podania a Zverev sa dostal do vedenia 6:5. V ďalšej hre Gasquet opäť zaváhal na servise a z postupu sa tak tešila 21-ročná svetová štvorka.

 

Podobné články

Pridajte komentár

Leave a Comment

eight + two =